Kim Polling verovert bijzondere bronzen medaille op Grand Slam van Parijs

Kim Polling met haar vriend Andrea Regis en dochtertje Aurora
Kim Polling met haar vriend Andrea Regis en dochtertje Aurora © Eigen foto
Kim Polling heeft haar eerste medaille veroverd sinds haar zwangerschap. De 31-jarige judoka uit Zevenhuizen deed dat ook nog eens tijdens de Grand Slam van Parijs, een van de hoogst aangeschreven toernooien in deze sport. Ze pakte een bronzen medaille in de Franse hoofdstad.
Polling beviel in mei vorig jaar van een dochter en wist sindsdien nog geen eremetaal te veroveren in de klasse tot zeventig kilogram. Tijdens de Grand Slams van Abu Dhabi (eerste ronde) en Tokio (tweede ronde) verloor ze in beide gevallen van de latere winnares. Bij de Masters in december greep ze net naast de bronzen medaille.

Polling verslaat sterke tegenstanders

In Parijs versloeg Polling achtereenvolgens Gabriëlla Willems uit België (waza-ari) en Heeju Han uit Zuid-Korea (ippon). In de kwartfinale verloor ze daarna van de Braziliaanse Ellen Froner op waza-ari.
In de herkansingspartij tegen de Française Margaux Pinot scoorde ze twee keer een waza-ari, waardoor ze zich op mocht maken voor de partij om het brons. Daarin trof ze niemand minder dan de tweevoudig wereldkampioene (2021 en 2022), Barbara Matic uit Kroatië. De Groningse won die partij met een ippon.

Olympische Spelen van Parijs

Polling wil zich uiteindelijk plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. In haar gewichtsklasse heeft ze concurrentie van landgenote Sanne van Dijke, die niet meedeed aan de Grand Slam van Parijs en momenteel tweede staat op de wereldranglijst. Polling is daar vooralsnog ver van verwijderd.