Armbreuk zet FC Groningen-verdediger Bech Sørensen voorlopig buitenspel

FC Groningen-verdediger Bech Sørensen houdt de aanstormende Cerny van de bal
FC Groningen-verdediger Bech Sørensen houdt de aanstormende Cerny van de bal © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen lijkt voorlopig geen beroep meer te kunnen doen op Mads Bech Sørensen. De 24-jarige verdediger die in de winter overkwam van Brentford FC viel in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente (1-1) geblesseerd uit na een ongelukkige val.
Na afloop van de wedstrijd vertelde FC Groningen-trainer Dennis van der Ree dat Bech Sørensen direct naar het ziekenhuis zou gaan voor onderzoek, maar dat het er niet goed uitzag. Onderzoek wees uit dat de Deen een breuk in zijn onderarm heeft opgelopen. Maandag gaat de centrale verdediger onder het mes in het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe lang hij uit de roulatie is.
Tegen FC Twente zorgde de verdediger met zijn verre inworpen regelmatig voor gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander.

Liesproblemen Chaluš

FC Groningen moest het zondag ook al stellen zonder Matej Chaluš die vanwege liesproblemen niet bij de selectie zat. De verwachting is dat hij niet lang uit de roulatie zal zijn. Liam van Gelderen was ziek, maar sluit vermoedelijk weer snel aan bij de eerste selectie.
Bech Sørensen wordt door FC Groningen voor de rest van het seizoen gehuurd van het Engelse Brentford en speelde tot dusver alle wedstrijden.