112-blog maandag 6 februari: Vrouw (70) uit Sappemeer vermist • Botsing in Stad

Door de botsing is het busje op de zij beland
Door de botsing is het busje op de zij beland © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

18.50: Skateboarder aangereden in Groningen

Op de Sontweg in Stad heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een persoon op een skateboard. Het is niet bekend wat er precies gebeurd is of hoe het met de betrokkenen gaat. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen

17.25: Busje op de kant na botsing in Stad

Op de Peizerbaan in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Door de botsing is een busje op zijn kant beland, een andere auto heeft schade opgelopen aan de voorzijde. Het is niet bekend wat de oorzaak is van het ongeval of hoe de betrokkenen er aan toe zijn.

11.30 Fanny de Vries (70) uit Sappemeer vermist

De 70-jarige Fennechie (Fanny) de Vries uit Sappemeer wordt sinds 29 januari vermist. Zij is die dag voor het laatst in de Noorderstraat en Herenstraat in Sappemeer. 'Fanny liep toen in de richting van haar woning aan de Noorderstraat. Als u meer weet over de verblijfplaats van Fanny de Vries wordt u verzocht contact op te nemen via 0800 - 6070', schrijft de politie.

11.00: Man uit Appingedam aangehouden op Schiphol

Een 42-jarige man uit Appingedam is vrijdag op Schiphol aangehouden door de marechaussee. De man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen, maakte de politie maandagochtend bekend. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet besluiten of hij vast blijft zitten.

6.30: Hond doodgeschoten in Stad

Een politieagent heeft zondagavond een hond doodgeschoten in Groningen. Het dier had aan de Esperantostraat een andere hond aangevallen en twee mensen gebeten, laat een politiewoordvoerder aan het ANP weten. 'De eigenaar kreeg het dier niet onder controle en de politie zag geen andere oplossing dan het dienstwapen te gebruiken.'
Het andere dier raakte volgens de woordvoerder 'zwaargewond', maar overleefde het wel en is naar een dierenarts gebracht. De politie onderzoekt het voorval. Hoe ernstig de verwondingen zijn, of wat voor soort hond, is niet bekend.
Politie in de Esperantostraat in Groningen
Politie in de Esperantostraat in Groningen © Patrick Wind/112 Groningen