Lundqvist en Kalley mogen vertrekken bij FC Groningen

Yayha Kalley in actie
Yayha Kalley in actie © Pieter van der Woude/Orange Pictures
Ramon Pascal Lundqvist en Yahya Kalley hebben geen toekomst meer bij FC Groningen. Beide spelers maken geen deel meer uit van het eerste elftal en mogen vertrekken.
Beide Zweden maakten zondag al geen deel meer uit van de selectie en zaten daardoor niet op de bank tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Vooral de situatie van Lundqvist is in korte tijd enorm veranderd. De middenvelder stond tegen FC Volendam (2-3 nederlaag) nog in de basis en kwam zeventig minuten in actie.

Sporadisch in actie

Yahya Kalley kwam in 2020 over van IFK Göteborg en werd door technisch directeur Mark-Jan Fledderus gezien als de opvolger van Gabriel Gudmundsson. Die verwachtingen kon de nu 21-jarige Kalley nooit inlossen en hij kwam slechts sporadisch in actie voor FC Groningen.

Werken met een kleinere groep

'Als de mogelijkheid zich voordoet, dan willen we meewerken aan een vertrek van beide spelers', vertelt algemeen directeur Wouter Gudde, die nu ook het technische beleid voor zijn rekening neemt. 'Zowel Kalley als Lundqvist willen het liefst meetrainen met het eerste elftal, maar alles staat bij ons in het teken van handhaving. We hebben in overleg met de technische staf, na de transferwindow, besloten dat een kleinere groep nu beter werkt.'
Lundqvist kwam in 2019 over van PSV en kwam in 63 officiële wedstrijden voor FC Groningen in actie. Kalley speelde slechts tien keer in het groen-wit.