Noord Scoort #5: Chaotisch avondje GIJS en Elvis brengt de lach terug

Van Gelder dwingt kinderen voor GIJS te juichen
Van Gelder dwingt kinderen voor GIJS te juichen © RTV Noord
Het is een markante voorzitter, en dat is-ie. En dan is zijn ijshockeyclub ook nog eens titelkandidaat en spelen ze de Derby van het Noorden tegen Leeuwarden. Genoeg reden voor Noord Scoort om Jacob van Gelder te volgen tijdens een 'avondje GIJS'.
De vijfde aflevering van Noord Scoort begint bij de ingang van sportcentrum Kardinge, waar Van Gelder ons direct meeneemt naar een spelregeluitleg voor jonge ijshockeyliefhebbertjes. Daarna vliegt Van Gelder van hot naar her, tot frustratie van presentator Niiwino Geertsema..
Van hot naar her met Van Gelder

Superfan Hans Nijland

Als de wedstrijd eenmaal begint, is duidelijk wat een 'avondje GIJS' betekent voor de toeschouwers. En zien we daar nou Hans Nijland als een soort superfan?
Avondje GIJS

De Koffiecorner

In De Koffiecorner zijn Martin, Stefan en Niiwino lyrisch over nieuwkomer Elvis Manu, die veel positieve invloeden heeft op 'het nieuwe' FC Groningen.
Manu brengt de lach weer terug

Ook in Noord Scoort

Voor de rest zie je onder andere in Noord Scoort een cursus pitchen en catchen, want we waren bij softballen in Veendam. Ook zie je Daviscup-spektakel in MartiniPlaza en doet Martin Drent een poging om een record neer te zetten bij latjetrappen.
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 6 februari