112-nieuws dinsdag 7 februari: Woningbrand in Stad • Politie krijgt hulp bij zoeken naar vermiste vrouw

Brandweerlieden bij de woningbrand in Stad
Brandweerlieden bij de woningbrand in Stad © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

19.05 Woningbrand in Stad

In een woning aan de Zijlsterried in de stad Groningen heeft dinsdagavond brand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De brand is ontstaan in een van de kamers op de eerste etage van het huis. De kamer en het raamkozijn hebben brandschade opgelopen.

14.00: Veteranen helpen politie bij zoektocht

De politie krijgt bij de zoektocht naar de vermiste vrouw naar wie in de omgeving van Sappemeer wordt gezocht hulp van het Veteranen Search Team. Eerder op de dag werd al bekend dat het watercalamiteitenteam van de politie Noord-Nederland samen met het landelijke politieteam onderwaterzoekingen zoekt naar de 70-jarige Fanny de Vries.
Leden van het Veteranen Search Team zoeken in Sappemeer
Leden van het Veteranen Search Team zoeken in Sappemeer © RTV Noord

11.30 Vermiste man (60) uit Scheemda terecht (update)

De vermiste man van 60 jaar uit Scheemda is weer terecht. Dat laat de politie weten. Dinsdagochtend riep de politie via Burgernet op om uit te kijken naar de man. Daarbij werd zijn signalement gedeeld.

10.20 Politie zoekt in haven Sappemeer naar vermiste vrouw

De politie zoekt op dit moment in de haven van Sappemeer aan de Noorderstraat naar de vermiste Fanny de Vries uit Sappemeer. De 70-jarige vrouw is inmiddels zo'n anderhalve week spoorloos.
Met een bootje en sonarapparatuur kamt het watercalamiteitenteam van de politie Noord-Nederland samen met het landelijke politieteam onderwaterzoekingen de haven in Sappemeer uit. Mogelijk wordt later ook nog onderzoek gedaan in het Winschoterdiep.
De vermiste vrouw is op 29 januari voor het laatst gezien in de Noorderstraat en Herenstraat in Sappemeer. 'Fanny liep toen in de richting van haar woning aan de Noorderstraat. Als u meer weet over haar verblijfplaats wordt u verzocht contact op te nemen via 0800-6070', meldde de politie eerder.
De politie zoekt in de haven van Sappemeer naar de vermiste vrouw
De politie zoekt in de haven van Sappemeer naar de vermiste vrouw © Venema Media

9.35 Fietser gewond bij aanrijding met automobilist in Stad

Een fietser is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. De politie doet onderzoek.