Definitief geen Arriva-treinen door staking

Een Arriva-trein
Een Arriva-trein © Arie Hut/RTV Noord
Er rijden woensdag definitief geen Arriva-treinen in onze provincie vanwege een staking. Machinisten leggen opnieuw het werk neer in hun strijd voor een betere cao.
Arriva laat weten dat het niet haalbaar is om woensdag 8 februari een dienstregeling op te starten. Daardoor rijden er geen treinen van Groningen naar Leeuwarden, Delfzijl, Roodeschool/Eemshaven, Veendam en Winschoten/Weener. De treinen van NS naar Assen en verder rijden wel.

Vijfde stakingsdag

Woensdag is de vijfde stakingsdag van Arriva-machinisten. Op 15 en 16 december en 20 januari reden de treinen ook al niet. Afgelopen donderdag legden Friese machinisten van Arriva het werk neer, waardoor ook een deel van de Groningse ritten kwam te vervallen.
Arriva en de andere werkgevers hebben hun personeel acht procent loonsverhoging geboden per 1 januari 2023, en nog eens drie procent loonsverhoging per 1 januari 2024. Vakbonden FNV, CNV en VVMC vinden dat niet genoeg en hopen door te staken een hoger bod af te dwingen.

Ook buschauffeurs staken

Ook buschauffeurs leggen het werk neer. Zij staken in onze provincie de hele week, van maandag tot en met vrijdag. Daardoor rijden er de hele week minder bussen dan gebruikelijk.