Alerte klant en supermarktmedewerker voorkomen dat bankrekening Zuidhornster geplunderd wordt

De Albert Heijn in Zuidhorn
De Albert Heijn in Zuidhorn © Google Street View
Een alerte klant én medewerker van de Albert Heijn in Zuidhorn hebben maandag op het nippertje kunnen voorkomen dat een inwoonster van het dorp slachtoffer is geworden van pinpasfraude. De klant attendeerde de supermarktmedewerker dat een jongen bij de pinautomaat verdacht gedrag vertoonde en waarschuwde de medewerker. Een terechte daad, zo bleek later.
Volgens de politie Westerkwartier ging de supermarktmedewerker achter de verdachte aan nadat de confrontatie was gezocht. Toen de inmiddels ingeschakelde politie arriveerde, waren zowel de supermarktwedewerker als de verdachte weer in de winkel.
Toen de verdachte door agenten gefouilleerd werd, bleek hij een grote hoeveelheid geld op zak te hebben, evenals een pinpas die niet op zijn naam stond. Daarop werd de jongen aangehouden voor bankpasfraude, zo laat de politie weten.

Shock

De politie wist vervolgens de eigenaar van de gestolen bankpas te achterhalen: een inwoonster van Zuidhorn, die ook regelmatig in de supermarkt komt. Toen de politie haar vertelde wat zich vlak daarvoor in de Albert Heijn had afgespeeld met haar pinpas, was de vrouw met stomheid geslagen. Ze had nog niet door dat ze was opgelicht. 'Het nieuws kwam dan ook als een grote shock', vertelt de politie.
Het geld dat de verdachte bij zich had, was precies het bedrag dat van de rekening van de vrouw was gehaald, bleek na een check. 'Mevrouw heeft het geld en haar pinpas daarna weer teruggekregen', aldus de politie.
De verdachte werd aangehouden en zal door de recherche worden verhoord.