Kinderopvang De Apenrots wil een eind aan online haatvendetta

Nicole Vroom, eigenaar van kinderopvang De Apenrots in Westerbroek, wil dat de moeder van een kind stopt met allerlei beschuldigingen op sociale media aan haar adres en dat van De Apenrots. Ze eist in kort geding dat de moeder van het kind alle berichten over De Apenrots van sociale media verwijdert.
Ook wil ze dat de vrouw stopt met het benaderen van ouders. De advocaat van De Apenrots eist een dwangsom van 5000 euro per dag dat de moeder posts op Facebook zet of laat staan of opnieuw plaatst. Ook wil De Apenrots schadevergoeding. 'Want dit soort posts op sociale media hebben effect: er komen vragen over de aantijgingen en medewerkers voelen zich bedreigd', aldus de advocaat.

Meningsverschil over factuur

Een meningsverschil over een factuur leidde tot de belofte van de moeder dat ze ervoor ging zorgen 'dat De Apenrots niet meer open kan'. Onder foto's van De Apenrots op Facebook plaatste de vrouw vervolgens bijvoorbeeld: 'Ga hier niet heen, dit zijn kindermishandelaars.'
Volgens de moeder, die bevestigt een betalingsachterstand bij De Aperots van 3400 euro te hebben, is er bij de kinderopvang sprake van wanbetaling van personeel, van mishandeling van kinderen en er zou geroddeld worden over ouders. 'Maar dit onderbouwt ze op geen enkele manier', zegt de advocaat van De Apenrots.

'Mevrouw kan elk moment weer losgaan'

Volgens de moeder zijn de belastende berichten inmiddels verwijderd. 'Ik vrees dat mevrouw elk moment weer los kan gaan', zegt de advocaat van De Apenrots. De vrouw zegt de politie te hebben ingeschakeld en fulltime bezig te zijn met het voorbereiden van een zaak tegen De Apenrots.
Vroom heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de vrouw. De Apenrots is momenteel gevestigd in de voormalige Jan Lighthartschool. De kinderopvang moet daar weg omdat de gemeente Midden-Groningen bouwplannen heeft voor deze plek. Volgens Vroom is er zicht op een oplossing van het huisvestingsprobleem.