BV Veendam speelt gelijk tegen Cambuur

VEENDAM - BV Veendam heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Joop Gall behoudt daarmee de voorsprong van vijf punten op de Friezen.
De eerste kansen in de eerste helft waren voor SC Cambuur, dat beter speelde en balvaster was. Veel mogelijkheden kregen de Friezen echter niet. Vijf minuten voor de rust viel Oguzhan Turk in het strafschopgebied over een been van Pavel Cmovs. Scheidsrechter Sanders kende een strafschop toe, Reza Goochannejhad schoot raak: 0-1.
Tien minuten na de rust viel spits Anco Jansen geblesseerd uit, nadat hij bij een kopduel lelijk op zijn schouder was gevallen. Michael de Leeuw, nog niet fit om in de basis te beginnen, kwam voor hem in het veld. Na een uur voetbal kwam de thuisploeg, dat duidelijk beter in de wedstrijd zat dan voor de rust, op gelijke hoogte. Angelo Cijntje schoot van grote afstand een afgeslagen vrije trap achter doelman David Meul: 1-1.
Het restant van de wedstrijd was aantrekkelijker dan de eerste helft. Doelpunten vielen er niet meer, scheidsrechter Sanders deelde nog wel een handvol gele kaarten uit. Cruz Vicente viel evenals Anco Jansen geblesseerd uit.