FC Groningen voegt oud-trainer Hans Westerhof toe aan staf als adviseur

© Stefan Bleeker/ RTV Noord
FC Groningen heeft oud-trainer Hans Westerhof toegevoegd aan de technische staf in de rol van adviseur. Dit is gebeurd op aanbeveling van de huidige hoofdtrainer Dennis van der Ree.
Westerhof (74) ondersteunt de technische staf tot het einde van dit seizoen 'met zijn kennis en ervaring'.

Derde plek

De adviseur is geen onbekende voor de FC. Hij stond verdeeld over twee periodes tijdens 271 officiële wedstrijden langs de lijn als hoofdtrainer. Tussen 1988 en 1992 en van 1994 tot februari 1997 was hij hoofdverantwoordelijke.
In het seizoen 1990/1991 werd FC Groningen onder zijn leiding derde in de Eredivisie, de hoogste eindklassering ooit in de clubgeschiedenis.
Interview met Dennis van der Ree en zijn nieuwe adviseur Hans Westerhof

Ervaring en senioriteit

'We willen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om FC Groningen in de Eredivisie te houden', zegt algemeen directeur Wouter Gudde over de komst van Westerhof. 'We hebben daarbij ook aan de technische staf gevraagd waarmee wij hen kunnen helpen.'
Volgens de directeur acteerde Westerhof al als klankbord voor Van der Ree. 'Dennis gaf aan nog meer gebruik te willen maken van de ervaring en senioriteit van Hans. Wij zijn daarop met hem in contact getreden en hij heeft zich bereid verklaard de club te helpen.'
FC Groningen staat na het gelijkspel tegen FC Twente op de zeventiende plek.
Update: Dit artikel is aangevuld met een video.