Afgelopen: Donar rekent af met Feyenoord

Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United
Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United © JKBeeld
It's Donar time! De Groninger basketballers kunnen vanavond een belangrijke stap zetten op weg naar de Elite Gold. Donar moet dan thuis afrekenen met de mannen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
De mannen van coach Andrej Stimac moeten in de competitie nog altijd de scherven bijeenrapen van de dramatische seizoenstart. De Groningers hebben nog steeds de kans om na dit competitiegedeelte uit te komen in de Elite Gold, maar moeten dan de huidige zesde plaats inruilen voor een plekje in de top vijf.

Elite Gold

De vijf beste teams van Nederland nemen het in de Elite Gold op tegen de beste vijf ploegen uit België. De vijf laagst geplaatste clubs uit beide landen strijden verder in de Elite Silver. De uiteindelijke ranglijsten van deze competities bepalen het moment van instromen voor alle teams in de uiteindelijke play-offs.

Spanning in strijd om plaatsing

De huidige nummer vijf, Yoast United, heeft twee punten meer, maar ook twee duels meer gespeeld. In theorie zou Donar dus met een overwinning tegen Feyenoord een plaats kunnen stijgen op de ranglijst. Maar ook de Rotterdammers, die zevende staan, zijn er op gebrand zich te plaatsen voor de Elite Gold. Feyenoord heeft een punt minder dan Donar, maar een beter onderling resultaat door de discutabele thuiszege eerder dit seizoen.

De tegenstander

Trey Diggs is de topscorer van de Rotterdammers. De Amerikaanse small forward staat garant voor gemiddeld twintig punten per duel. Eerder dit seizoen teisterde Diggs de Groningers nog. In de Maasstad scoorde de man uit Florida 37 punten, het hoogste aantal punten voor hem in een duel dit seizoen.
Donar zal ook moeten oppassen voor Jeroen van der List. Ruim 42 procent van de punten die de geroutineerde center van Feyenoord scoort, bestaan uit driepunters.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.