Midden-Groningen doneert 1 euro per inwoner voor slachtoffers Turkije en Syrië

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn © Gemeente Midden-Groningen
De gemeente Midden-Groningen doneert één euro per inwoner aan Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft de donatie van in totaal 61.500 euro aangeboden aan de Orhan Gazi Moskee in Hoogezand.
In de moskee zelf komen tal van mensen ingezamelde spullen brengen.

'Hartverscheurende beelden'

'De gevolgen van de aardbeving in Syrië en Turkije zijn ongekend groot', zegt Hoogendoorn. 'De beelden die we zien in het nieuws zijn hartverscheurend. Wij leven enorm mee met de slachtoffers. We hebben veel inwoners die uit Turkije en Syrië komen, met familie en vrienden in de getroffen gebieden. Naast groot verlies is er op dit moment veel onzekerheid over overlevenden.'
Bij de moskee is een grote groep vrijwilligers bezig met het sorteren, inpakken en transporteren van alle donaties. De imam van de moskee komt uit het getroffen gebied.

Benefietconcert

Op vrijdag 10 februari wordt in de foyer van theater Kielzog in Hoogezand een benefietconcert georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur.