Fonds voor compensatie overlast Windpark N33 gaat van start

Het windpark bij Meeden
Het windpark bij Meeden © Jeroen Willems/RTV Noord
Het gebiedsfonds van Windpark N33 bij Meeden gaat deze maand officieel van start. Dat is een fonds waarmee de omgeving kan worden gecompenseerd voor de overlast van de windmolens. Op donderdagavond 23 februari organiseert de Stichting Gebiedsfond Windpark N33 een informatieavond waarbij ook de eerste aanvragen voor projectbijdragen kunnen worden gedaan.
Windpark N33 draait ruim twee jaar, maar een gebiedsfonds liet tot nu toe nog op zich wachten. De coronapandemie zorgde voor vertraging bij het opzetten van een beheerstichting voor het gebiedsfonds.

Twee miljoen in kas

De exploitanten van Windpark N33 storten jaarlijks iets meer dan 150.000 euro in het gebiedsfonds. Het bedrag is aangevuld door het ministerie van Economische Zaken met 1,66 miljoen euro. Bij elkaar opgeteld zit er op dit moment iets meer dan twee miljoen euro in kas.

Leefbaarheid

De Stichting Gebiedsfonds Windpark N33 heeft als doelstelling de financiën in het gebiedsfonds te beheren om daarmee projecten te ondersteunen die leiden tot een verbetering van de leefbaarheid, duurzaamheid, ecologie en sociale cohesie in de buurt van Windpark N33.

Duurzaamheid

Daarnaast beheert de stichting een fonds waaruit leningen ten behoeve van verduurzaming en verbetering van woningen in de onmiddellijke nabijheid van de molens verstrekt gaan worden.
Het stichtingsbestuur van het gebiedsfonds presenteert zich op 23 februari tijdens een informatieavond in het MFC in Meeden. Aanmelden voor de avond kan via dit mailadres: info@gebiedsfondsn33.nl.