Wilde scholierenstaking uit de hand gelopen

VEENDAM - Een wilde scholierenstaking is maandag in Veendam uit de hand gelopen. De politie heeft drie arrestaties verricht bij het Ubbo Emmius Lyceum in de parkstad.
Tik aan docent

De arrestanten waren drie 15-jarige leerlingen van de Winkler Prins. Zij maakten deel uit van een groep van ongeveer vijftig stakende scholieren, die om onduidelijke redenen naar het Ubbo Emmius Lyceum trok. Eén van de jongens deelde daar een tik uit aan een docent van het lyceum. De school besloot om aangifte te doen tegen deze jongen. De twee andere arrestanten werden aangehouden wegens baldadigheid. Alledrie zijn ze inmiddels weer op vrije voeten.

Ophokuren en kortere zomervakantie

De scholieren protesteerden maandag tegen de hoge werkdruk door te veel lesuren en te veel huiswerk. Ook hebben ze problemen met de 'ophokuren', oftewel de verplichte lesuren zonder begeleiding. Tot slot is de kortere zomervakantie hen een doorn in het oog.

Politie te paard in de buurt

De politie was snel ter plaatse bij de ongeregeldheden in Veendam, omdat de bereden politie aan het oefenen was in Borgerswold. De directies van de meeste scholen in Stad en Ommeland hebben de staking verboden.