112-nieuws zaterdag 11 februari: Bezorgbusje in de sloot • Rook maar geen vuur in Delfzijl • Auto op z'n kant

Het bezorgbusje in de sloot
Het bezorgbusje in de sloot © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22.10: Bezorgbusje in de sloot bij Zuidlaarderveen

Op de Zwarte Lent in Zuidlaarderveen, net over de grens met Drenthe, is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak een bezorgbusje in de sloot beland. De bestuurder is even kort nagekeken in de ambulance, maar lijkt met de schrik vrij te zijn gekomen.
Een berger ontfermt zich over het bestelbusje.

20.10: Brandweer bijna uur bezig met zoeken naar oorzaak rookontwikkeling in Delfzijl

Op een bedrijvenverzamelplaats op het industriepark in Delfzijl, is de brandweer bijna een uur bezig geweest met het zoeken naar de oorzaak van rookontwikkeling. Omdat het nogal wat loodsen betrof, werd een extra brandweerauto opgeroepen.
Uiteindelijk werd er geen brand aangetroffen. 'Het vermoeden bestaat dat de rook is ontstaan door slippende banden', aldus de woordvoerder van de brandweer.
De brandweer bij één van de loodsen
De brandweer bij één van de loodsen © 112Groningen

18.05: Veel rook bij woningbrand in Stadskanaal

Bij een woningbrand aan de Scheepswerfkade in Stadskanaal ontstond zaterdagavond veel rook. Korpsen uit Stadskanaal en Gasselternijveen kwamen ter plaatse om het vuur, dat ik de keuken was ontstaan, te blussen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.
Veel rook in Stadskanaal
Veel rook in Stadskanaal © Persbureau Groningen

15.55: Drie korpsen rukken uit voor 'schoorsteenbrand' in Wehe-den Hoorn

Drie brandweerkorpsen zijn zaterdagmiddag ingezet voor een schoorsteenbrand in een woonboerderij aan de Mernaweg in Wehe-den Hoorn. Er werd opgeschaald naar het sein middelbrand.
Een buurman had rook tussen de dakpannen vandaan zien komen, maar er bleek geen brand in het pand. De brandweer maakte de houtkachel en het rookkanaal schoon, maar trof geen 'hotspots' aan.
Brandweer in actie in Wehe-den Hoorn
Brandweer in actie in Wehe-den Hoorn © ProNews

11.30: Auto op z'n kant op knooppunt Euvelgunne

Op knooppunt Euvelgunne bij Groningen is zaterdagmorgen een auto op z'n kant naast de weg beland. De auto kwam vanaf de N46 en wilde de N7 oprijden toen het misging. De chauffeur kwam vermoedelijk in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.
De auto belandde naast de weg
De auto belandde naast de weg © ProNews