FC Groningen aast op voormalig international Jetro Willems

Jetro Willems
Jetro Willems © Orange Pictures
FC Groningen hoopt zich te versterken met Jetro Willems. De 28-jarige verdediger, die in het verleden uitkwam voor onder meer PSV, Eintracht Frankfurt en Newcastle United, ondergaat maandag medische testen om te zien hoe het met zijn fitheid is gesteld. Willems zit sinds 1 september vorig jaar zonder club.
Mocht de oud-international van Oranje (22 interlands) fit genoeg worden bevonden, dan traint Willems een week met de selectie mee. Als beide partijen tevreden zijn wordt hij toegevoegd aan het eerste elftal voor de rest van het seizoen.

Twee keer landskampioen

Willems begon zijn carrière bij Sparta Rotterdam. In de zomer van 2011 belandde de verdediger bij PSV, waarmee hij twee keer landskampioen werd. In 2017 ging hij voor 4,5 miljoen euro naar Eintracht Frankfurt. Na een huurperiode bij Newcastle United vertrok Willems in de zomer van 2021 naar Greuther Fürth.
Zijn laatste officiële wedstrijd was op 16 juli 2022 in de 2. Bundesliga tegen Holstein Kiel. Twee maanden later verscheurde de Duitse club het contract van Willems, waardoor hij nu gratis op te pikken is.

Dunne bezetting achterin

Na het wegvallen van Mads Bech Sørensen met een armbreuk is het achterin dun bezet bij FC Groningen. De Deen, die wordt gehuurd van Brentford, werd afgelopen maandag geopereerd en ligt er naar verwachting zo’n vier tot zes weken uit.
FC Groningen voegde deze winter meerdere spelers aan de selectie toe. Willems kan de zevende nieuweling worden.