112-nieuws zondag 12 februari: Brand piepschuimopslag onder controle • Stadjer komt om bij woningbrand

Dikke rookwolken bij de stad
Dikke rookwolken bij de stad © RTV Noord\Cunera van Selm
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

15.50: Brand bij piepschuimopslag onder controle

De brand bij de opslag van piepschuimblokken aan de Boerhaavelaan in Groningen is onder controle. De brand veroorzaakte grote rookwolken, die over een deel van de stad trokken. Via een NL-Alert zijn omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.
De brandweer was met veel materieel aanwezig en had het vuur binnen een uur onder controle. De rookwolken waren ook buiten de stad Groningen te zien en de brand trok veel bekijks. Ook verrichtte de politie twee aanhoudingen. Lees hier meer.
Rookwolken trekken over de stad Groningen
Rookwolken trekken over de stad Groningen © RTV Noord\Sander Slager

11.20: 59-jarige Stadjer komt om bij woningbrand

Een 59-jarige man uit Groningen is zondag om het leven gekomen bij een brand in zijn woning aan de Louise Henriëttestraat. In de vroege ochtend kreeg de brandweer een melding binnen van rooklucht die uit de woning kwam. Na controle door de brandweer werd het lichaam van de overleden Stadjer aangetroffen. De politie gaat na onderzoek niet uit van een misdrijf.

09.15: Woningen ontruimd in Oosterparkwijk na brand

In een woning aan de Zaagmuldersweg in de Oosterparkwijk in Groningen heeft korte tijd brand gewoed. Daarbij is volgens een brandweerwoordvoerder niemand gewond geraakt. De buren zouden een knal hebben gehoord, maar of er daadwerkelijk een explosie is geweest, kan de brandweer niet bevestigen.
Omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer heeft het vuur van binnenuit geblust en had de brand kort na 9.30 uur onder controle. Brandweerlieden voeren nog een nacontrole uit en ventileren de woning. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen bij het afwikkelen van de schade.
De dakkapel van de woning aan de Zaagmuldersweg liep forse schade op
De dakkapel van de woning aan de Zaagmuldersweg liep forse schade op © Martin Baar/112 Groningen

01.15: Ongeval op de A7 bij Scharmer

Bij een verkeersongeval op de A7 nabij Scharmer is zondagnacht een automobilist gewond geraakt. Even na één uur ging het mis nabij het tankstation langs de A7 vanuit Groningen richting Hoogezand. Door een nog onbekende oorzaak kwamen drie voertuigen met elkaar in botsing, waarbij twee personenauto's in de middenberm tegen de vangrail tot stilstand kwamen. Vanwege het verkeersongeval was één rijbaan van de A7 afgesloten door Rijkswaterstaat.

01.00: Autobrand in Oude Pekela

Aan de Ring in Oude Pekela heeft zaterdagnacht een auto vlam gevat. De wagen stond bij een woning geparkeerd. Bij aankomst van de brandweer stond de voorkant van de wagen in brand. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
De auto liep grote schade op
De auto liep grote schade op © ProNews