Flames wint moeizaam van Zwolle

Matt Haryasz was topscorer voor de Groningers
Matt Haryasz was topscorer voor de Groningers © Archief (Acta Fotografie)
ZWOLLE - Gasterra Flames heeft woensdagavond met 100-87 gewonnen van laagvlieger Zwolle. De Groninger basketballers keken in de rust tegen een achterstand aan van 12 punten (59-47).
De Zwollenaren vochten in de eigen sporthal duidelijk voor hun laatste kans om het gat met Amsterdam op de achtste plek te dichten. Die plek geeft nog recht op het spelen van de play-offs. "Verdedigend konden we geen vuist maken. En qua tempo versloeg Zwolle ons zelfs, dat gebeurt eigenlijk nooit", zei coach Marco van den Berg na afloop. "Ik denk dat we Zwolle onderschatten."
In het derde kwart stelde de ploeg van Van den Berg orde op zaken. "We hebben in de tweede helft Jason Dourisseau op hun nieuwe guard Nate Rohnert gezet, omdat Robby Bostain hem niet kon houden", zei Van den Berg. Flames maakte een run van 21 punten tegen slechts 4 voor Zwolle. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.
Matt Haryasz werd topscorer voor de Groningers. Hij maakte 20 punten, pakte 8 rebounds en gaf 6 assists. Jason Dourisseau scoorde 19 punten. Jason Ellis tekende voor 16 punten en 9 rebounds. De wedstrijd was een foutenfestival voor Flames, de ploeg maakte er 30 in totaal, Zwolle 18.
Flames blijft koploper in de Dutch Basketball League met 56 punten uit 33 wedstrijden. Zaterdag speelt Flames de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Leiden.