RTV Noord doet live verslag van actiedag Giro555

Met een speciale bus wordt aandacht gevraagd voor de landelijke actiedag
Met een speciale bus wordt aandacht gevraagd voor de landelijke actiedag © ANP
Woensdag is de nationale actiedag voor Giro555, om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Ook RTV Noord doet mee. Dit kun je verwachten op radio en televisie.
Wil je zelf geld doneren? Dat kan op de actiepagina van Giro555.
Onze verslaggevers gaan langs bij verschillende acties in de provincie. Hun verhalen zijn te volgen op radio, tv en in ons liveblog.

Gasten bij Edwin op Noord

Edwin Pasveer ontvangt twee bijzondere gasten in de radiostudio die komen vertellen over de impact van de aardbevingen. Tussen 07.00 en 07.30 uur is Kadir Sinan Kaptan van de moskee in Hoogezand te gast. De Turkse gemeenschap in Hoogezand voelt zich nauw verbonden met het getroffen gebied in het oosten van Turkije. De imam van de moskee in Hoogezand is uit het gebied afkomstig, zijn vader heeft de ramp helaas niet overleefd.
Tussen 08.00 en 08.30 uur is Christian de Kraker van het Alfa College te gast in de studio, samen met een leerling die familie heeft in het aardbevingsgebied.

Babette op Noord live vanuit Leek

Babette Alma en Maartje Ettema zijn tussen 10.00 en 13.00 uur te horen vanuit Leek, om daar de handen uit de mouwen te steken bij het ‘Koffie drinken voor het goede doel’, georganiseerd door restaurant Vicini.
De eigenaren van het familierestaurant organiseren tot en met woensdag verschillende acties voor Giro555.

Verzoekplaatjes voor geld bij Karel op Noord

Vanaf 13.00 uur is de playlist van Karel op Noord volledig voor de luisteraar van Radio Noord. Karel Oosterhuis draait, in ruil voor een donatie aan Giro555, jullie favoriete verzoekjes.

Speciale aandacht bij Oetse op Noord

Oetse Eilander belt tijdens zijn radioshow met de initiatiefnemers van twee speciale acties. De eerste is Club 41 in Winschoten. Zij organiseren vrijdagavond een pubquiz, waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat. Ook het Montessori Lyceum Groningen wordt gebeld. De school organiseert de hele week verschillende acties, het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het Rode Kruis.