Afgelopen: Donar moet na rust meerdere erkennen in Heroes

Ronalds Zakis is namens Donar op weg naar een score (archiefbeeld)
Ronalds Zakis is namens Donar op weg naar een score (archiefbeeld) © JKBeeld
It's Donar time! De Groningers basketballers nemen het vanavond in eigen huis op tegen Heroes Den Bosch. Donar wil graag de goede lijn doortrekken, terwijl Heroes de ongeslagen status wil behouden. Wie zal zegevieren? Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Beide ploegen zijn al geplaatst voor de Elite Gold. Donar kan bij goede resultaten nog als derde eindigen in de competitie. De Bosschenaren zijn al zeker van de eerste plaats.

De tegenstander

Heroes kent een feilloos seizoen. Alle vijftien competitiewedstrijden die tot nu toe werden gespeeld, zijn winnend afgesloten. Coach Erik Braal (oud-Donar) en zijn mannen hebben Europees wel een teleurstelling moeten verwerken. Vorige week woensdag bleek, op jacht naar een ticket voor de knockout-fase van de FIBA Europe cup, BC Kalev/Cramo te sterk.
Donar moet rekening houden met de kunsten van de Noor Chris-Ebou Now. De forward is goed voor gemiddeld 12,8 punten per duel. Ook de Amerikaan Austin Price schiet met een gemiddelde van 12,6 punten geregeld raak.

Bijzonder onderonsje

Voor meerdere spelers en coaches blijft Donar tegen Heroes een bijzonder onderonsje. Clay Mounce, nu topscorer bij Donar, stond tot afgelopen zomer nog onder contract bij Den Bosch. Donte Thomas bewandelde de omgekeerde weg. Ook voor Heroes-coach Erik Braal zal het bijzonder blijven om aan de andere kant van het veld te staan. De Werkendammer kent tenslotte een succesvol verleden in Martiniplaza.

Eerder dit seizoen

De bezoekers hebben nog een appeltje te schillen met de Groningers. Eerder dit seizoen maakte Donar korte metten met Heroes in de kwartfinale van het bekertoernooi. In Den Bosch bleven beide teams in evenwicht (66-64), maar in Martiniplaza was het een ander verhaal. De mannen van coach Andrej Stimac wonnen met overmacht (72-50) en luidden zo de wederopstanding in.
De Bosschenaren zullen zich graag willen revancheren, waar de Groningers erop gebrand zullen zijn aan te tonen dat het geen uitzondering was.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.