Dubbelslag Visser in Energiewacht Tour

ADUARD - Adrie Visser uit Middenmeer heeft zaterdag de derde etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. Door de zege heeft ze de leiding in het algemeen klassement overgenomen van de Duitse Ina Yoko Teutenberg.
In de etappe met start en finish in Aduard ging na ongeveer dertig kilometer een groep van elf rensters ervandoor en nam een voorsprong van meer dan zes minuten op het peloton. In de finale ontsnapten Adrie Visser uit Middenmeer, Loes Gunnewijk uit Zwolle en de Russin Olga Zabelinskaya uit deze groep.
De drie namen een minuut voorsprong en gingen vervolgens voor de dagzege sprinten. Loes Gunnewijk eindigde na ruim 123 kilometer als tweede achter winnares Visser. Zabelinskaya werd derde. Marianne Vos eindigde als vijfde. Ina Yoko Teutenberg werd zesde en Kirsten Wild moest genoegen nemen met de negende plaats.
Visser nam de gele trui over van Teutenberg. Ze heeft een voorsprong van tien seconden op Gunnewijk. Teutenberg staat op 39 seconden derde. De Energiewachttour wordt zondag afgesloten met een etappe met start en finish in Haren.