Tweetal trekt spoor van misdrijven en vernielingen

WINSCHOTEN - Twee mannen uit Winschoten, die rondreden in een witte pick-up, hebben zaterdagnacht een spoor van misdrijven, aanrijdingen en vernielingen veroorzaakt in Oldambt.
De mannen van 20 en 22 startten hun rampzalige tocht met een inbraak in Beerta. Daar werd een ruit van een woning vernield en de bewoonster ervan bedreigd. Toen de buurman verscheen gingen de twee ervandoor. Even later reden ze een bromfietster aan in Finsterwolde, die daarbij gewond raakte. Intussen kwamen er bij de politie meerdere meldingen over inbraken en bedreigingen binnen. Slachtoffers vertelden dat een man met een bivakmuts op binnendrong en vervolgens autosleutels eiste.
Later, in Scheemda, reed de witte pick-up tegen bordjes en een geparkeerde auto, vervolgens volgde een wilde rit door Scheemda waarbij een fietser werd geschept. Bij Heiligerlee kreeg de politie de twee in de gaten, waarna een dollemansrit volgde. De mannen wierpen van alles uit de auto om de politieauto te raken, en reden slalommend richting N33. Daarbij namen de ze rotondes linksom reden ze op de N33 over de middenstreep. Uiteindelijk vlogen de twee uit de bocht nabij de afslag Veendam en reden daarbij in een droge sloot.
De mannen waren onder invloed van drugs, de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en de pick-up bleek gestolen te zijn. De twee zijn ingesloten voor verhoor.