Inhoudelijke behandeling bijlmoord Appingedam van start

De politie arresteert een man in de Broerstraat in Appingedam
De politie arresteert een man in de Broerstraat in Appingedam © ProNews
Jean R. uit Haarlem staat donderdag voor de rechtbank in Groningen. Hij wordt verdacht van moord op zijn ex-vriendin uit Appingedam.
Het drama speelde zich in april vorig jaar af aan de Broerstraat in Appingedam. R. zou meerdere keren met een bijl op de vrouw ingeslagen hebben. Buurtbewoners hoorden rond half acht in de avond gegil uit de woning komen.

Flinke bloedvlekken op zijn kleding

R. werd korte tijd na de moord in dezelfde straat aangehouden met flinke bloedvlekken op zijn kleding. De politie dacht in eerste instantie dat er nog een verdachte, mogelijk gewapend, in de woning zou zijn. Toen de politie binnenviel, vonden ze de ernstig toegetakelde en overleden vrouw.
De man zit sinds april vorig jaar vast op een speciale afdeling voor gedetineerden met ernstige psychiatrische problemen. Deskundigen hebben in een eerdere zitting gezegd dat hij vanwege zijn verwarde staat moeilijk te onderzoeken is. Inmiddels ligt er een psychiatrisch rapport over hem klaar. Dat zal donderdag uitgebreid aan de orde komen.

R. zit al bijna een jaar vast

R. is nog niet eerder in de rechtbank verschenen. Eerdere voorbereidende zittingen werden zonder hem en zijn advocaat gedaan. De conclusie was steeds dat R., gezien zijn psychische toestand en het feit dat hij verdacht wordt van moord, vast bleef zitten.