Speelgoedbank Amalia vindt aangeboden accommodatie te klein: 'We zijn zwaar teleurgesteld'

Frans Verhagen in de speelgoedbank
Frans Verhagen in de speelgoedbank © Luna Smit/RTV Noord
Er is een nieuwe locatie gevonden voor Kledingbank Maxima aan de Vosholen in Sappemeer. Het was de bedoeling dat ook de Hoogezandster Speelgoedbank Amalia bij deze locatie zou intrekken, maar na een bezichtiging bleek de locatie te klein.
'We zijn vandaag op de locatie wezen kijken en zijn eerlijk gezegd zwaar teleurgesteld. De ruimte die ons wordt geboden is nog kleiner dan waar we nu zitten en daar wilden we juist weg wegens ruimtegebrek', zegt voorzitter Frans Verhagen van de speelgoedbank.
Verhagen sprak vorig jaar in bij de gemeenteraad van Midden-Groningen om de problemen met de accommodatie aan te kaarten. Naast de geringe ruimte wordt de entree van het huidige pand als een probleem ervaren. 'Veel bezoekers hebben een kinderwagen bij zich en moeten door twee zware klapdeuren en dan via een trap omhoog om bij de speelgoedbank te komen', zei Verhagen eerder.

Kledingbank Maxima moet verhuizen

Kledingbank Maxima gaat wel naar de nieuwe locatie verhuizen. De winkel in Sappemeer is op dit moment nog gevestigd in het gebouw van BRWI aan de Molenraai maar moet daar op korte termijn weg in verband met een verbouwing.
'Wij zouden graag bij Kledingbank Maxima intrekken, maar zoals het nu lijkt is er gewoonweg te weinig ruimte voor ons. Maandag gaan we opnieuw met de gemeente en de kledingbank in gesprek en als we er niet uitkomen zal ik opnieuw inspreken bij de gemeenteraad', zegt Verhagen.

Zeventig gezinnen

Kledingbank Maxima is een winkel waar mensen met een laag inkomen gratis kleding kunnen krijgen. Elk half jaar mogen mensen vijftien kledingstukken uitzoeken. In totaal zijn er zeven vestigingen in de provincie Groningen. De eerste winkel werd in 2012 opgericht in Sappemeer.
Kledingbank Maxima bedient zo'n zeventig gezinnen in Hoogezand en Sappemeer.