Donar sluit nationale competitie af met nederlaag tegen Aris

Viktor Gaddefors dunkt voor Donar (archief)
Viktor Gaddefors dunkt voor Donar (archief) © JK Beeld
Donar heeft de nationale competitie niet met een goed gevoel kunnen afsluiten. In Leeuwarden beten de Groningers zaterdagavond in het stof: 88-80.
De wedstrijd in het Friese Kalverdijkje ging drie kwarten gelijk op. Zowel in het eerste, derde als vierde kwart gaven beide ploegen elkaar nauwelijks een duimbreed toe.

Tweede kwart cruciaal

De nederlaag kreeg z'n beslag in het tweede kwart. Daarin slaagde de ploeg Andrej Stimac er even niet meer in de vijandelijke basket te vinden. Donar scoorde in dat kwart slechts 12 punten, Aris tekende voor 21.
Topscorer aan de kant van Donar was Viktor Gaddefors met zeventien punten. De Zweed plukte bovendien negen rebounds van het bord. Bij de Friezen schoot Keevan Veinot (33 punten) met scherp.
Elite Gold wacht
Donar wacht nu de Elite Gold. Daarin begint Donar met een uitwedstrijd (3 maart, tegen Telenet Giants Antwerpen). Pas over een maand (18 maart) komen de Groningers weer in actie in het eigen Martiniplaza. Hubo Limburg United komt dan op bezoek. Die wedstrijd is live via de website van RTV Noord te volgen.