Verdachte Baflo is illegale vreemdeling

GRONINGEN - De verdachte van de twee moorden in Baflo is een 25-jarige illegale vreemdeling zonder een vaste woon- of verblijfplaats. Dat is donderdag aan het eind van de middag bekendgemaakt op een persconferentie van politie en justitie.
De man is een bekende van de politie. Hij ligt gewond in het ziekenhuis, maar wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het verzoek zal zijn om hem in ieder geval veertien dagen vast te mogen houden.

Relatie

De verdachte had al langere tijd een relatie met de 29-jarige Renske Hekman uit Baflo. Het is onduidelijk wat zich woensdagavond in haar appartement heeft afgespeeld en de politie doet geen mededelingen over de doodsoorzaak van Renske. Het terrein rondom haar woning is nog afgezet in verband met het onderzoek.

Burgerkleding en dienstwapen

Nadat de verdachte Renske om het leven had gebracht, raakte hij op straat in gevecht met de 48-jarige motordagent Dick Haveman. De politieman had dienst, maar hij droeg burgerkleding. Waarschijnlijk heeft de verdachte het dienstwapen van Haveman afgepakt, want dit is het enige wapen dat is gevonden. Veertig rechercheurs zijn bezig met een groot strafrechtelijk onderzoek. Ook de Rijksrecherche onderzoekt de zaak. Dit gebeurt altijd als er geschoten is met een politiewapen.

Gewonden

Bij het geweld in Baflo zijn verder twee gewonden gevallen: een 22-jarige agente en een 72-jarige inwoner van Baflo. De agente mocht woensdagavond na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De man uit Baflo ligt nog in het ziekenhuis, maar hij is niet in levensgevaar.