Lycurgus bereikt bekerfinale na overtuigende zege op Sliedrecht Sport

Lycurgus-speler Kyle McCauley slaat de bal voorbij het blok van Sliedrecht
Lycurgus-speler Kyle McCauley slaat de bal voorbij het blok van Sliedrecht © JKBeeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben zondagmiddag voor het zesde jaar op rij de bekerfinale gehaald. In eigen huis werd overtuigend met 3-0 gewonnen van Sliedrecht Sport.
Lycurgus had zaterdag het eerste duel van de halve finale met 3-2 verloren in Sliedrecht en moest dus met 3-0 of 3-1 winnen voor rechtstreekse plaatsing. Bij 3-2 zou een beslissende ‘golden set’ volgen.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon logischerwijs dan ook met zijn sterkste opstelling: Markus Held, Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok.

Oppermachtig

De thuisploeg liet duidelijk blijken wat de intenties waren tegen de nummer zes van de eredivisie. Alle drie sets in het Alfa-college Sportcentrum werden overtuigend gewonnen: 25-20, 25-20 en 25-22.

Finale tegen Dynamo

De finale wordt gespeeld op maandag 10 april, Tweede Paasdag, in De Maaspoort in Den Bosch. De tegenstander is dan Draisma Dynamo uit Apeldoorn dat over twee duels afrekende met Simplex SSS uit Barneveld.

Achtste bekerfinale

Het is de achtste bekerfinale in negen jaar voor de Groningers. Lycurgus won de beker in 2016, 2020, 2021 en 2022. Twee keer werd de finale gewonnen ten koste van Dynamo, één keer won de ploeg uit Apeldoorn.