Vechtpartij voetbalteams uit Meedhuizen en Muntendam krijgt staartje: KNVB start vooronderzoek

Voetbalclub Meedhuizen
Voetbalclub Meedhuizen © Merijn Slagter/RTV Noord
De aanklager amateurvoetbal van de KNVB start een vooronderzoek naar de vechtpartij tussen voetbalclubs VV Meedhuizen en VV Muntendam afgelopen zaterdagmiddag. Dat zegt persvoorlichter Daan Schippers van de KNVB.
Door Jasper Schaank
Twee spelers van Muntendam verlieten het veld onder de blauwe plekken en schrammen. Secretaris Bert de Vries van VV Muntendam zei zondag dat beide spelers aangifte gaan doen. De politie kan uit privacyoverwegingen niet bevestigen of ze dat inmiddels hebben gedaan.

Trappende beweging

Al in de eerste helft was de wedstrijd zo oververhit dat de scheidsrechter vroegtijdig floot voor de rust. Vervolgens kreeg een speler van Muntendam mot met een tegenstander. Daar bemoeiden meerdere spelers zich mee en er ontstond een opstootje voor het doel. Daarbij maakte een speler van Meedhuizen een trappende beweging naar een Muntendam-speler.
Wat er zich verder afspeelde, wordt onderzocht door beide clubs. Het bestuur van VV Meedhuizen komt maandagavond samen voor overleg over de gebeurtenissen. Ook het bestuur van VV Muntendam is bijeen.