BV Veendam plaatst zich voor nacompetitie

VEENDAM - BV Veendam heeft zich geplaatst voor de play-offs. De ploeg van trainer Joop Gall speelde vrijdagavond aan de Langeleegte een slechte wedstrijd tegen FC Dordrecht, maar won door twee doelpunten van Michael de Leeuw: 2-1.
Met nog drie wedstrijden te gaan in de Jupiler League weet Veendam dat er sowieso om een plek in de eredivisie gespeeld kan worden.
Na een van beide kanten slechte eerste helft kwam FC Dordrecht in de 67ste minuut op voorsprong door een kopbal van Shayron Curiel. Een kwartier voor tijd kreeg Veendam een strafschop na een overtreding van Tom Beugelsdijk op Lars Lambooij. Beugelsdijk kreeg rood van scheidsrechter Winter en Michael de Leeuw benutte de penalty: 1-1.
Vlak voor tijd moesten de gasten zelfs met negen spelers verder toen Nick Coster zijn tweede gele kaart kreeg. BV Veendam profiteerde meteen. Cijntje leverde vanaf de rechtervleugel een voorzet af bij Michael de Leeuw die raak kopte: 2-1.