Flames geeft koppositie in slotduel uit handen

LEEUWARDEN - GasTerra Flames heeft zaterdavond in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie de koppositie uit handen gegeven. Aris won in Leeuwarden na twee verlengingen met 92-88.
Flames stond het hele seizoen bovenaan in de Dutch Basketball League en moest door een zege van concurrent Leiden winnen in Leeuwarden om eerste te blijven. Dat gebeurde echter niet. In de reguliere speeltijd liep de formatie van coach Marco van den Berg lange tijd achter de feiten aan.
Aris kreeg een maximale voorsprong van twaalf punten. Na een 41-36 achterstand bij rust kwam Flames pas halverwege het vierde kwart op voorsprong. De marge bedroeg maximaal drie punten, maar Calvin Chitwood bepaalde de eindstand na vier keer tien minuten op 67-67.
In de verlengingen ging het over en weer. Flames kreeg nooit het initiatief en teveel spelers maakten op beslissende momenten onnodige fouten. Tijdens de tweede extra periode van vijf minuten stonden de gasten steeds op een kleine achterstand. De thuisploeg hield het hoofd in de absolute slotfase het meest koel.
Matt Bauscher was topscorer met 20 punten. Matt Haryasz was goed voor 17 punten en 8 rebounds. Jason Ellis tekende voor 15 rebounds. Flames stuit in de eerste ronde van de play-offs om de landstitel op BS Weert. Te beginnen met een thuiswedstrijd op zaterdag 23 april.