Het zou gaan om kinderen tussen 7 en 15 jaar. Volgens het weekblad zouden ook dieren zijn ingezet bij de seksuele handelingen met de kinderen, weet journalist Frank Waals, die het artikel schreef. Hij is daarnaast ook journalist voor onder andere Het Parool en Nieuwe Revu.

Privé schrijft letterlijk:

'Veel aandacht ging altijd uit naar Lenie en haar indrukwekkende werk voor de zeehondjes. Die kregen in Pieterburen namelijk een beter leven. Tegelijkertijd werden talloze kinderen er, zo vertellen zij nu, in háár jaren daar, juist voor het leven getekend.

Privé hoort nu verhalen over aanranding en psychisch geweld bij kinderen tussen de zeven en vijftien jaar. Zelfs meisjes die hun eerste menstruatie meemaakten, werden er misbruikt. Dieren zouden zijn ingezet om deel te nemen aan (de afronding van) seksuele handelingen.'

Lenie 't Hart zou al die tijd op de hoogte zijn geweest van de praktijken, maar heeft nooit afstand genomen van haar man, aldus Privé.

Verklaring Van der M. komt

Peter van der Maat, de woordvoerder van Lenie 't Hart, meldt dat er een verklaring van Karst van der M. onderweg is, waarin hij afstand neemt van de berichtgeving. Die verklaring is er inmiddels.

Lees ook:

- Karst van der M. misbruikte kinderen 'op grote schaal en structureel'
- KRO-NCRV 'geschokt' over verhalen kindermisbruik Karst van der M.
- 'Man Lenie 't Hart blijkt veroordeeld voor kindermisbruik'