Tussen 05.00 en 12.00 uur is laden en lossen in het centrum van de stad toegestaan. Buiten die tijden niet. De regels rondom de venstertijden zijn vorig jaar aangescherpt, maar dat sorteerde te weinig succes. Mensen blijven buiten de venstertijden laden en lossen.

Kentekenherkenning

Daarom wil het stadsbestuur nu camera's ophangen. 'Die gaan we vanaf 1 januari 2018 inzetten. Ze herkennen de kentekens, we gaan dus digitaal handhaven', aldus De Rook.

Elektrische auto's kunnen een ontheffing krijgen om ook buiten de venstertijden het centrum in te rijden. Toch denkt de wethouder dat die ontheffing niet voor eeuwig is omdat er steeds meer elektrische auto's komen.

Vrachten bundelen

Daarnaast komen er ook twee logistieke hubs aan de rand van de stad. Vanaf die plek kan bijvoorbeeld één vrachtwagen goederen voor meerdere ondernemers meenemen. Doel is om het aantal voertuigen in de binnenstad te verminderen.

Het is aan de binnenstadondernemers en logistieke bedrijven om met nieuwe initiatieven te komen die ervoor zorgen dat er minder bevoorradingswagens in het centrum rondrijden.

Lees ook:

- Chauffeurs negeren laad- en lostijden in Stad: 'Dat kan gewoon niet'
- Vrachtwagens mogen 's avonds binnenstad niet meer in