Gezocht: stagiair social media bij RTV Noord

© Rens van Stralen/RTV Noord
Voor een meewerkstage social media op de afdeling Media Innovatie zoeken we nog een stagiair die zich dagelijks bezighoudt met social media in het algemeen en de content van onze Facebook-pagina in het bijzonder.
RTV Noord is de regionale multimediale omroep voor de provincie Groningen en zendt dagelijks nieuws-, sport-, service- en muziekprogramma’s uit op radio, televisie en online. Bij RTV Noord werken ruim 90 medewerkers. RTV Noord wil als multimediaal bedrijf voorop blijven lopen en de onmisbare nieuwsbron zijn voor de Groningers.

Functie

Om het bereik nog verder te vergroten en bezoekers crossmediaal te betrekken bij de omroep, zetten we social media in. We hebben hierbij al flinke stappen gezet, maar willen hierin nog verder groeien. Samen met de social media redacteur/community manager speel je hierin een belangrijke rol als social media stagiair. Dat doe je door het plaatsen van content op onze social media-kanalen in het algemeen en onze Facebook-pagina in het bijzonder. Dat kan met eigen content of door content van radio, tv en online te vertalen naar social media-content. Content op onze social media-kanalen vertaal je ook weer terug naar radio, tv en online.
Concrete taken
Dagelijks updaten van sociale media-kanalen
Modereren van publieksreacties (Coosto)
Reageren op publiek van RTV Noord via sociale media-kanalen
Productie-/redactie-werkzaamheden

Wie ben jij

Je kunt zelfstandig werken en neemt vlot initiatief. Je vindt het een uitdaging om nieuwe vormen van interactie en journalistiek door te voeren. Je bent vanzelfsprekend zelf ook erg actief op sociale media en kent hier goed de weg. Je hebt affiniteit met Groningen en de Groninger cultuur en taal. Journalistieke ervaring en kennis van foto-, audio- en videobewerking is een absolute pré. Je volgt een opleiding op HBO- of universitair niveau en je wilt minimaal 5 maanden stage lopen.

Reageren

Heb je belangstelling voor deze stageplaats? Stuur dan een mail met motivatie en cv naar rvanstralen@rtvnoord.nl.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rens van Stralen, coördinator Media Innovatie. Dat kan via mail, Twitter of Telegram.