Stageplaats afdeling Techniek (ICT)

Ben je een enthousiaste MBO-student met een passie voor Groningen, nieuws én techniek? Dan heeft RTV Noord misschien wel dé stageplek voor jou. Wij zijn op zoek naar een stagiair op onze afdeling Techniek (ICT).

Wie zijn wij?

RTV Noord is de regionale omroep van en voor de provincie Groningen. We hebben een sterke reputatie in het brengen van nieuws en achtergronden van het nieuws. Tegenwoordig doen we dat niet alleen meer via radio en tv, maar vooral via onze online platforms en social media.

Waar ga je werken en wat ga je doen?

Je gaat werken op de afdeling Techniek; een gecombineerde afdeling van mediatechniek en ICT waar je je voornamelijk met het laatste gaat bezighouden. Je werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van gebruikers bij alledaagse problemen op werkplek- en soms ook netwerkniveau. Je denkt en werkt mee aan het oplossen van dieper liggende problemen en hoe we die in de toekomst kunnen voorkomen. Je draait dan ook volledig mee in het team met eigen verantwoordelijkheden die je samen met je collega's deelt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor rapportages van onze podcasts, help je gebruikers van onze website en apps met voorkomende vragen en beheer en configureer je onze JIRA omgeving voor helpdesk en documentatie. Af en toe haal je inderdaad ook koffie, maar dat doen we ook voor jou. Of thee natuurlijk.

Voor deze stageplaats zoeken wij iemand die voor ons, naast de hierboven genoemde algemene werkzaamheden, als project een CMDB wil inrichten en alle IT en A/V systemen wil inventariseren en invoeren in het CMDB .

Wie zoeken wij?

Je schrikt niet terug van de dynamiek die bij een nieuwsorganisatie hoort en waarin de dingen soms wat sneller gaan dan op andere dagen. Je houdt van de afwisseling die dat met zich meebrengt en het resultaat dat hier de hele dag op radio, TV en online voorbij komt. Je helpt graag verschillende soorten collega's; journalisten met een rappe tongriem of rustige medewerkers van de administratie; je helpt ze allemaal makkelijk en maakt graag een praatje met ze. Je bent ook niet bang om te vragen om hulp als we je ergens bij kunnen helpen, want zo werken we het beste samen. De afwisseling in je werk vind je leuk; we vragen je in elk geval niet om iedere dag hetzelfde te doen.

Wat we jou bieden

Een stage bij RTV Noord betekent leren te werken op verschillende gebieden en helpt je daarmee om keuzes te maken voor je latere werk. Al onze stagiaires zijn dan ook goed terechtgekomen; we hebben met veel nog regelmatig contact. Dat betekent wat; we hebben een leuk team en ook als het eens druk is of er iets misgaat helpen we elkaar er goed doorheen. Daarnaast ontvang je bij ons een stagevergoeding van maximaal €475 per maand.


Andere stages bekijken?