In verband met het vertrek van een aantal leden zijn wij op zoek naar nieuwe leden voor de Mediaraad van RTV Noord. Er zijn dus meerdere plekken beschikbaar, waaronder die van de voorzitter.

Wat is de Mediaraad?

De Mediaraad van RTV Noord vormt een afspiegeling van de Groninger samenleving en heeft als taak het vaststellen en het evalueren van ons beleid ten aanzien van het media-aanbod. De Mediaraad is op die manier betrokken bij de zaken waar we op radio, op TV en via onze online kanalen aandacht aan besteden, met als doel een zo breed mogelijk publiek te informeren. Daarnaast is de Mediaraad een belangrijk klankbord voor de hoofdredacteur.

De Mediaraad komt 4 keer per jaar op een dinsdagavond bijeen. De functie is onbezoldigd, maar reiskosten worden wel vergoed.

Wie zijn de leden van de Mediaraad?

De Mediaraad bestaat uit 9 tot 11 leden. Zij hebben belangstelling voor mediazaken, zijn op de hoogte van de programma’s en content van RTV Noord en vinden het leuk om daarover op een kritische, maar altijd opbouwende wijze mee te praten. De leden staan midden in de Groninger samenleving, wonen en/of werken in de provincie Groningen en vervullen een ambassadeursfunctie voor RTV Noord.

Belangrijke sectoren van de Groninger samenleving zijn vertegenwoordigd in de Mediaraad, zoals onderwijs, zorg, kunst en cultuur, natuur en milieu, maar ook zaken als sport en levensbeschouwing. De Mediaraad is divers samengesteld; zo is er bijvoorbeeld ook plek voor ondernemers of studenten. En de Mediaraad is een afspiegeling van de Groninger samenleving als het gaat om leeftijd, gender, culturele achtergrond en woongebied.

Een nieuwe voorzitter

De Mediaraad wijst uit zijn midden een voorzitter aan die deze functie onafhankelijk vervult. Ook voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat. We verwachten van deze persoon dat hij/zij ervaring heeft met het voorbereiden en het leiden van vergaderingen.

Geïnteresseerd?

Wil jij meedenken over het mediabeleid van RTV Noord? Dan maken we graag kennis met je! We zien je reactie met belangstelling tegemoet via peno@rtvnoord.nl. We werven doorlopend totdat de Mediaraad weer op sterkte is.

Wil je eerst meer informatie? Hoofdredacteur Luuk Sijbring beantwoordt graag al je vragen over de inhoud van de functie en de procedure. Je kunt hiervoor bellen met 050-3199999.

- Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Echt niet. Je schiet jezelf in de voet als je het wel doet. Niet doen dus. -