Moi! Heb je het al gehoord? Er staan picknickbankjes in de provincie van Noord! Van 1 juli t/m 15 juli 2019 is de RTV Noord Picknickroute geopend. Voor alle Groningers en voor wie van Groningen wil genieten. Wij verzorgen een plek om met elkaar te delen. Een leuk nieuwtje, een nieuw gesprek of een welgemeend woord. Want samen zijn wij Noord. Wandel of fiets nu de RTV Noord picknickroute!

15 routes

Er zijn 15 routes waaruit je kunt kiezen. Op iedere route staat een handbeschilderde picknickbank, door een kunstenaar uit Groningen. Een rustpunt voor een gezellige picknick of een kopje koffie uit de thermosfles. Je kunt wandelen of fietsen, de routes zijn 10 tot 20 kilometer lang.

Maak kans op een picknickkleed

Download de routes en volg je weg met de Pronkjewailpad app. Hieronder leggen we je uit hoe dat precies werkt. En kom je onderweg een picknickbank tegen? Zet hem op de foto en stuur hem in naar moi@rtvnoord.nl! Je maakt dan kans op één van de 500 limited edition picknickkleedjes, zodat je ook dichtbij huis samen op pad kunt.

Op de verschillende routes zijn een aantal stops, zoals horecagelegenheden, bezienswaardigheden of toeristische attracties. Het is vanwege de openingstijden het leukst om de routes te volgen van donderdag t/m zondag. De andere dagen is de route natuurlijk ook geopend, maar kunnen de stops gesloten zijn.

Hoe wandel of fiets je de routes?

Hieronder zijn alle RTV Noord Picknickroutes te downloaden als kaartje. Hierop staat jouw route met begin en startpunt. Je kunt de route het beste zien met de gratis Pronkjewailpad app. Met de app kun je de kaart inzoomen zodat je beter ziet waar je langs moet. De Pronkjewailpad app is te downloaden voor iPhone of Android (Samsung, Huawei, Sony, Nokia en meer) op je mobiel. Ga naar het startpunt van jouw route, start de app en wandelen of fietsen maar!

Hoe werkt de app?

  1. Download de gratis app van het Pronkjewailpad via de Play store of de Appstore.
  2. Geef de app toestemming om je locatie te bepalen.
  3. De app heeft meerdere opties die te ontgrendelen zijn door een Pronkjewailpad kaart te kopen. Echter, voor de RTV Noord Picknickroute is dit niet nodig. Je kunt de gratis functie van de app gebruiken. Scroll naar beneden in het startscherm en klik op de groene button ‘Oké ik snap het!’.
  4. Er opent een nieuw scherm en je kunt hierbij kiezen tussen een Noordroute of Zuidroute. Kies voor één van de routes (maakt niet uit welke) om de kaart te openen.
  5. Klik op het pijltje linksonder om naar jouw locatie te gaan.
  6. Je ziet nu een blauwe stip op de kaart waar je je bevindt. Je ziet ook de routes op de kaart verschijnen.
  7. Ga naar het fysieke startpunt van de door jou gekozen Picknickroute, je ziet nu dat jouw locatie op de route staat. Je kunt nu ook de route zien via de app. De app geeft geen meldingen of routebeschrijving, maar je kunt goed in- en uitzoomen zodat je exact weet waar je langs moet. Zie je de blauwe punt niet direct in beeld? Kies dan even voor de andere route (Noord of Zuid) bij het menu linksboven. Je zit dan in de juiste kaart.

Alle picknickroutes

RTV Noord Picknickroute - Route Delfzijl-Steendam.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Eenrum-Winsum.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Groningen-Meerstad.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Harkstede-Groningen.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Huizinge-Loppersum.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Krewerd-Delfzijl.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Lutjegast-Kommerzijl.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Middelstum-Uithuizen.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Musselkanaal-Stadskanaal.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Nuis-Nienoord.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Scheemda-Midwolda.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Steendam-Woudbloem.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Vlagtwedde-Bourtange.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Wehedenhoorn-Zoutkamp.pdf

RTV Noord Picknickroute - Route Wildervanksterdallen-Veendam.pdf

Veel plezier en geniet van Groningen!