In onze podcasts gaan we dieper in op verschillende thema's, zoals sport, de Groningse zakenwereld en de ophef om windmolens in de provincie.

Hoe beluister je een podcast van RTV Noord?

Onze podcasts zijn te beluisteren op deze verzamelpagina en vanuit de artikelen waarin we ze publiceren. Maar ze zijn ook te beluisteren via podcast-apps op de iPhone/ iPad en Android.

- Op de iPhone staat standaard een Podcast-app geïnstalleerd.

- Voor Android (zoals Samsung, Huawei, Sony, Nokia en andere merken) kan je er een zelf downloaden, zoals deze. Zoek daarvoor op 'podcast' in de applicatie Play Store.

- De podcasts zijn ook te beluisteren via iTunes en Spotify. Zoek binnen die programma's op de naam van een podcast om hem te vinden.


De Koffiecorner: alles over de Groningse sport

In onze podcast De Koffiecorner bespreken Niiwino Geertsema (oud-VV Warffum) en Martin Drent (oud-FC Groningen) alles wat de Groningse sportwereld bezig houdt. Groot en klein. Dat doen ze met verschillende gasten en scherpe analyses.

Beluister de podcast o.a. via Spotify en iTunes:

        


Turbulente tijden: de commotie om windmolens

Waarom vinden voorstanders windenergie zo belangrijk dat er grote windmolenparken kunnen verrijzen bij Meeden en in de Veenkoloniën? En hoe kan de woede nou zó groot zijn geworden bij tegenstanders? In de podcast Turbulente tijden neemt Egbert Minnema je in vijf afleveringen mee in de wereld van de windmolens.

Beluister de podcast o.a. via Spotify en iTunes:

        


Twij Deuntjes am See

Dit was de podcast Twij Deuntjes am See, een programma van Rolf Schreuder & Henk Scholte veur RTV Noord, de regionale omroep van Groningen, met veel liedjes in het Gronings en in andere kleine talen uit binnen- en buitenland. Bekende nummers worden afgewisseld met werk van nieuwe CD's. Ook is regelmatig een muziekopname uit het RONO-archief te horen.

Beluister de podcast o.a. via Spotify en Google cast:

 


Noordzaken-podcast: loep op de Groningse zakenwereld

In de RTV Noord-podcast Noordzaken praten we met ondernemers, bestuurders, wetenschappers en andere deskundigen over de Groningse economie, ondernemerschap en vestigingsklimaat. Waar liggen onze kansen, wat zijn de valkuilen?