De Stamtoavel

Zotterdagmörn haalf elven. Vief kerels in n kroug dij moppen vertelden. De jongere oude Groninger weet dat dit over De Stamtoavel van Radio Noord gaat.
Vijf kerels die op hun eigen manier en met eigen karakteristieke stem aan de stamtafel van een café moppen tapten. Het ruim vijf minuten durende onderdeel van het ‘Grunneger pergram’ was tussen 1979 en 1998 misschien wel het grootste fenomeen dat Noord ooit gekend heeft.
De grasmaaier werd aan de kant gezet, de waterkraan bij het autowassen werd even dichtgedraaid of de boodschappen werden een kwartiertje uitgesteld. Eempjes weg uit de boze wereld, eempjes lachen om Winus van der Laan, Gerard Jonker, Fred van Dijk Jan Strating of Jaap Bijmolt, die de oer-bezetting vormden van De Stamtoavel. Vaak moest je al lachen om de lach van de mannen.

RTV Noord blikt in de podcast De Stamtoavel terug op het zaterdagse fenomeen met mensen die ooit iets met het programmaonderdeel van doen hebben gehad. Gesprekken afgewisseld met de beste moppen uit het Radio Noord archief.