SC Veendam wil doorstart in hoofdklasse

Het failliete SC Veendam gaat proberen als amateurclub een doorstart te maken in de hoofdklasse. Dat is maandagavond tijdens een bijeenkomst in stadion De Langeleegte besloten.
Veendam streeft ernaar om voor 1 mei een plan van aanpak in te dienen bij de KNVB. In dat plan moet de club onder meer aantonen of het levensvatbaar is. Hoofdsponsor Koos Gjaltema zal daarin geen rol spelen. De grootste geldschieter stopt na vijf jaar.
Om het plan van aanpak te kunnen maken is een aantal commissies ingesteld. Het huidige technisch platform gevormd door Cor van der Steen, Geert Stuve, Thiemo Meertens en Jan Korte gaat aan de slag met het kostenplaatje voor het technische gedeelte. De werkgroep commerciële zaken wordt gevormd door vier mensen. Oud-speler Lesmond Prinsen neemt daarin ook zitting. Lambertus Eising en Gerard Bults gaan met de gemeente praten over onder andere de hoogte van de stadionhuur. Piet Scholtens, tot voor kort interim-directeur, gaat de verschillende werkgroepen aansturen.
Als SC Veendam volgend seizoen als hoofdklasser verder gaat dan mag het als club maximaal 1 jaar met één elftal spelen. Daarna moet de selectie uitgebreid worden zodat er ook een tweede elftal komt. Daarnaast moeten er ook juniorenelftallen komen. Er is bij de KNVB geïnformeerd om in de Topklasse te beginnen. Dat is niet mogelijk omdat zich al andere clubs hebben aangemeld om te willen promoveren vanuit de hoofdklasse. FC Lienden en JVC Cuijk hebben aangegeven zich terug te trekken uit de Topklasse.