Jong FC Groningen pakt punt in slotfase

© Acta Fotografie
ALKMAAR - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong AZ met 2-2 gelijkgespeeld. Na een 2-0 achterstand werd in de laatste minuut een punt veilig gesteld.
De eerste kans was na een paar minuten voor Norair Mamedov, maar de doelman bracht redding op een hard schot. Vervolgens kreeg de thuisploeg voor rust de beste kansen en had Jong FC Groningen weinig in te brengen tegen het goede spel van de thuisploeg.
Dit resulteerde vijf minuten voor rust in de 1-0 voor Jong AZ door een treffer van Erik Falkenburg. In de 54e minuut zorgde dezelfde Falkenburg met een schot voor de 2-0. Daarna bleef de thuisploeg de betere partij. Twaalf minuten voor tijd kreeg Jong AZ-speler Toine van Huizen zijn tweede gele kaart. Hier werd in de slotfase goed gebruik van gemaakt.
Zes minuten voor tijd tekende Tim Keurntjes met een gerichte inzet voor de aansluitingstreffer. In de slotminuut profiteerde invaller Kelvin Bossman van slecht verdedigen en hij tikte de 2-2 binnen. De gasten hadden ook nog kunnen winnen in de extra tijd, maar Mamedov vond de doelman op zijn weg in een één tegen één situatie.
Jong FC Groningen blijft met nog één wedstrijd te gaan op de derde plaats staan in de Beloften Eredivisie met 44 punten uit 25 duels.