BV Veendam niet zichzelf in Eindhoven

EINDHOVEN - BV Veendam is nog niet zeker van een plaats bij de top vijf van de Jupiler League. De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven werd met 3-1 verloren. Bij een overwinning had Veendam zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Volendam en Cambuur hebben, met nog twee wedstrijden te gaan, nog vier punten achterstand op Veendam.
In de blessuretijd van de eerste helft kwam Eindhoven op voorsprong. Van Kruijssen kopte een voorzet van Van Brakel binnen. De voorsprong was terecht. Veendam slaagde er in de eerst 45 minuten niet in om het spel te maken en was geen enkele keer dreigend voor het doel van Eindhoven. De thuisploeg kreeg via een aantal snelle uitvallen wel een aantal goede mogelijkheden. De ploeg van Joop Gall incasseerde ook nog eens drie gele kaarten na fikse overtredingen. De Leeuw, Apau en Rozema gingen op de bon. Het drietal is geschorst voor de volgende wedstrijd.
Na rust speelde Veendam beter. Marnix Kolder scoorde met het hoofd de gelijkmaker. Het doelpunt was voor een groot deel ook te danken aan Michael de Leeuw. Hij controleerde op wonderschone wijze een dieptepass en bood Kolder een niet te missen kans. Het leek slechts een kwestie van tijd dat Veendam de leiding zou nemen. Milos Malenovic bracht de goede bedoelingen om zeep. De invaller kreeg direct rood na een zware overtreding op Eindhoven-aanvoerder Van Son. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing: Sander Rozema verspeelde op knullige wijze de bal aan Koç. Van Kruijssen kon zijn voorzet eenvoudig binnentikken. In de blessuretijd maakte Vansimpsen er 3-1 van na wederom voorbereidend werk van Koç.
Veendam blijft op de vierde plaats staan in de Jupiler League met 51 punten uit 32 wedstrijden. Volgende week kan de club, bij winst op Helmond Sport, een plek bij de eerste vijf veiligstellen.