Flames ziet Den Bosch langszij komen

DEN BOSCH - Gasterra Flames heeft dinsdagavond de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel verloren. In Den Bosch was Eiffel Towers met 72-58 te sterk. De stand in de best-of-five serie is nu 1-1.
Na vier minuten stond Flames met 11-7 voor. Onder meer via vijf punten van Robby Bostain kwam Flames terug van een 5-4 achterstand. De thuisploeg probeerde het veelvuldig van achter de driepuntslijn zonder veel succes. Toch slaagde Den Bosch er in om het eerste kwart met een 23-11 voorsprong af te sluiten. De ploeg van coach Marco van den Berg miste in de slotfase van het eerste kwart teveel.
Het begin van het tweede kwart was nog niet veel beter. De thuisploeg liep weg naar 27-11 en scoorde in totaal twintig punten op rij. Daarna was het Matthew Otten met een driepunter, die de scoringsdrift van de thuisploeg onderbrak. Flames krabbelde iets terug en stond met nog drie minuten te gaan met 34-24 achter. De eerste score in de wedstrijd van Matt Haryasz zorgde voor 34-26. Flames werd agressiever en knokte zich terug in de wedstrijd, maar stond halverwege nog wel op een 36-28 achterstand.
De eerste minuten van het derde kwart lieten zien dat het initiatief bij de thuisploeg bleef. Bostain moest het doen bij Flames en via een driepunter zorgde hij voor 42-31. Na vier minuten was de stand 44-33 voor Den Bosch. Bij Flames waren te weinig spelers die makkelijk scoorden, waardoor de thuisploeg gemakkelijk in het zadel bleef. Toch kwamen de gasten ondermeer via een aantal driepunters weer terug en bedroeg de marge na drie kwarten nog maar zes punten; 50-44.
De start van het slotkwart was aanvankelijk aarzelend van Flames, maar toch werd het verschil steeds kleiner. Halverwege stond de thuisploeg nog met vier punten voor; 55-51. Een aantal keren balverlies van Matt Bauscher en slordig spel hielpen Den Bosch met nog twee minuten te gaan was de stand 62-54. Vervolgens lukte het in de slotfase niet om de allerter spelende thuisploeg alsnog te verslaan en ging de winst met 72-58 naar Den Bosch. Hiermee werd het in de best-of-five serie gelijk. De derde wedstrijd is aanstaande donderdag om 19.30 uur in Martiniplaza.
Robby Bostain was topscorer met 14 punten. Jason Ellis scoorde 10 punten en pakte 14 rebounds.