Flames kansloos in Den Bosch

DEN BOSCH - Gasterra Flames is er zondagmiddag niet in geslaagd om de best-of-five serie tegen Den Bosch te beslissen. De Bosschenaren wonnen in de Maaspoort het vierde duel met 92-78 en brachten daarmee de tussenstand op 2-2. De beslissing valt nu op dinsdag 10 mei in Martiniplaza.
De beginfase was redelijk in evenwicht hoewel de voorsprong halverwege het eerste kwart voor Den Bosch was met een score van 15-9. Matthew Otten liep namens Flames snel tegen twee fouten aan. Het ritme in de aanval van de Groningers ontbrak waardoor de thuisploeg het initiatief kon pakken, maar Flames bleef qua score dicht in de buurt van Den Bosch. Aan het einde van het eerste kwart was het 24-20 in het voordeel van de thuisploeg.
In het begin van het tweede kwart sloeg Den Bosch een groot gat dat gaandeweg opliep tot 39-25. De scheidsrechters floten erg vaak voor een fout. Roye en Otten stonden hierdoor al snel op drie fouten, Wessels kreeg al vier fouten namens Den Bosch. Otten schoot vlak voor het einde van de eerste helft een driepunter binnen en bracht de stand op 44-34. Bij rust was het verschil elf punten in het voordeel van Den Bosch: 48-37. Kees Akerboom was de grote plaaggeest van Flames. Hij maakte achttien punten in de eerste helft.
Matt Haryasz maakte de eerste score in het derde kwart voor Flames, maar het verschil bleef rond de tien punten schommelen in het voordeel van de thuisploeg. Een verre driepunter van Bekkering bracht de Groningers terug tot 56-49. Net toen het momentum richting Flames leek te kantelen brachten scores van Turner, Steenvoorde en Akerboom het gat terug tot veertien punten: 63-49. Na dertig minuten basketbal was het 70-57 in het voordeel van Den Bosch.
In het laatste kwart slaagde Flames er niet in om dichterbij te komen. De foutenlast was ook groot bij de Groningers, Matt Bauscher kreeg vlot in het vierde kwart zijn vijfde fout en moest zodoende het veld verlaten. Jansen en Akerboom legden Flames vervolgens verder op de pijnbank en brachten de stand op 81-61. In de slotfase was het verschil veel te groot voor de ploeg van coach Marco van den Berg om nog in de buurt van Den Bosch te komen.