DIO Groningen promoveert naar Hoofdklasse

ASSEN - DIO Groningen speelt volgend seizoen voor het eerst in het 40-jarig bestaan van de club in de hoofdklasse. Door een 2-1 overwinning zondagmiddag in Assen tegen directe concurrent Achilles 1894 werd de ploeg van trainer Michel van Oostrum kampioen in de eerste klasse F.
Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Jordi Striedelmeijer die twee keer scoorde. De aanvaller bracht de Groningers in de 40e minuut op voorsprong na een dieptepass van Muamer Drobic. De Assenaren lieten het er niet bij zitten en kwamen tien minuten na de hervatting op gelijke hoogte door een goal van Marinus Gerding.
DIO had genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap en promotie veilig te stellen, maar ging toch nog op zoek naar de winnende treffer. Na een prachtige aanval viel de treffer een kwartier voor tijd. Striedelmeijer was opnieuw de gevierde man.
Met 57 punten uit 25 wedstrijden zijn de Groningers niet meer te achterhalen voor de concurrentie en is de historische promotie een feit voor de vereniging die tien jaar geleden nog op vijfde klasse niveau uitkwam.