Cor van Leeuwen wint Dorpenomloop door Drenthe

Cor van Leeuwen won in maart ook de Omloop van de Veenkoloniën
Cor van Leeuwen won in maart ook de Omloop van de Veenkoloniën © Acta Fotografie
ASSEN - Wielrenner Cor van Leeuwen van Hepro Kozijnen/NWVG uit Groningen heeft zondag de 41e Dorpenomloop door Drenthe op zijn naam geschreven.
Van Leeuwen was na ruim 160 kilometer in de straten van Assen de snelste van een kopgroep van zes renners. De in Musselkanaal geboren, maar in Borger woonachtige renner reed de hele dag van voren in een koers die vanwege de harde wind en de warmte zeer zwaar was.
Na 50 kilometer reed een groep van dertien man weg die lange tijd het wedstrijdbeeld bepaalde. In de laatste tien kilometer sprongen hieruit drie man weg. Van Leeuwen maakte de sprong naar de drie, waar ook ploeggenoot Frank Vreugdenhil uit Eldersloo deel van uit maakte.
Vreugdenhil hield het tempo in de laatste kilometers hoog, zodat Van Leeuwen het in de sprint af kon maken. Nick Kweldam uit Aalten werd tweede en Harm Bronckhorst uit Nieuw Vennep eindigde als derde. Vreugdenhil kwam als vijfde over de streep. Rick Ottema uit Muntendam rolde als zevende over de finish.
De Dorpenomloop was de vierde wedstrijd meetellend voor de Clubcompetitie Noord. De 30-jarige Van Leeuwen zegevierde eind maart ook al in de Omloop van de Veenkoloniën, de tweede wedstrijd van de Clupcompetitie. In het algemeen klassement staat Van Leeuwen bovenaan en het ploegenklassement wordt aangevoerd door de NWVG.