Oranje Nassau duwt PKC' 83 uit de Hoofdklasse

GRONINGEN - PKC '83 uit Groningen is na drie seizoenen gedegradeerd uit de Hoofdklasse C. Op de laatste speeldag werd er op eigen veld met 2-1 verloren van concurrent en stadgenoot Oranje Nassau.
ON passeerde PKC'83 op de ranglijst en speelt nacompetitie om in de Hoofdklasse te blijven. Oranje Nassau moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen. PKC had aan een gelijkspel genoeg om aan directe degradatie te ontsnappen.
Na een klein half uur spelen kwam Oranje Nassau tegen de verhouding in op voorsprong. Leyi Hu was de doelpuntenmaker. Voor de openingstreffer was PKC de betere ploeg. Marcel Pannekoek kreeg drie grote kansen. Vlak na rust verdubbelde Edwin Roeters de voorsprong.
Met nog tien minuten op de klok bracht Pong Clemencia de spanning terug. Raphael Tuankotta was dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot een vrije trap op de lat. PKC-speler Jhonny Meter kreeg in de laatste minuut z'n tweede gele kaart en moest met rood van het veld.
Oranje Nassau treft in de na-competitie Drenthina uit Emmen en SDV Barneveld.