Flames opnieuw op achterstand tegen Leiden

LEIDEN - Gasterra Flames heeft donderdagavond de derde wedstrijd in de strijd om de landstitel basketbal verloren. De thuisploeg was met 68-63 te sterk in Leiden en nam daarmee een 2-1 voorsprong in de best-of-seven serie. Zaterdag is de vierde wedstrijd in Martiniplaza.
Aan beide kanten werd matig geschoten, mede doordat beide ploegen een strakke verdediging hanteerden. Jason Ellis was belangrijk voor de Groningers; hij scoorde in het eerste kwart zes punten. Na afloop van de eerste tien minuten was de voorsprong voor Flames minimaal: 12-11.
Dankzij een driepunter van Robby Bostain sloeg Flames in het begin van het tweede kwart een klein gaatje. De Groningers gingen energiek verder waardoor de voorsprong opliep tot tien punten: 25-15. In de slotfase van de eerste helft kwam Leiden echter terug. Scores van McGhee en Jackson brachten het verschil terug drie punten. De ruststand was 29-26 voor de Groningers.
Scores van Bauscher, Haryasz en Ellis zorgden ervoor dat Flames goed aan de tweede helft begon en een 35-26 voorsprong realiseerde. Maar Leiden kwam weer terug en nam zelfs een voorsprong aan het einde van het derde kwart: 47-45.
Flames scoorde aan het begin van het laatste kwart vijf opeenvolgende punten, maar met nog zeven minuten op de klok was het gelijk: 52-52. Driepunters van Sas en Slagter brachten Leiden aan de goede kant van de score. Bij de stand 64-60 scoorde Royé een belangrijke driepunter en bracht het verschil terug tot één.
Een dubieuze score van Boxley - de bal ging niet door het net, maar Haryasz zou de ring hebben geraakt - zorgde voor 66-63. Toen Haryasz de bal vervolgens verspeelde was het over voor de Groningers.