Flames trekt stand weer gelijk

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagmiddag de stand in de strijd om het landskampioenschap gelijk getrokken. In Martiniplaza werd de vierde wedstrijd tegen Leiden met 85-73 gewonnen waardoor het nu 2-2 staat in de best-of-seven serie. Zondag is het vijfde duel in Leiden.
Flames begon gedreven aan de wedstrijd. Mede door driepunters in de beginfase van Bostain en Dourisseau zetten de Groningers al snel een 19-7 voorsprong op het scorebord. De thuisploeg zette veel druk op Leiden en schoot met scherp van afstand. Dourisseau onderstreepte dit door in de slotseconde van het eerste kwart de bal ver van eigen helft in de basket te gooien. Hierdoor stond Flames aan het einde van de eerste tien minuten met 22-13 voor.
Ook in het tweede kwart ging Flames door. Opvallend was dat er eindelijk goed van de vrije worplijn geschoten werd. De Groningers maakten dertien van de vijftien vrije worpen. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft stond het 37-19 in het voordeel van Flames. In de slotfase herstelden de gasten zich enigszins zodat het verschil bij de rust tien punten was in het voordeel was van Flames: 42-32.
Aan het begin van het derde kwart bleef het verschil rond de tien punten schommelen. Leiden probeerde wel dichterbij te komen, maar de verdediging van de Groningers bleef overeind. Flames bleef koel vanaf de vrije worplijn en zo bleef de voorsprong van tien punten in tact. Na dertig minuten spelen stond het 64-54 in het voordeel van de thuisploeg.
Een driepunter van Bauscher bracht het verschil op dertien punten: 69-56. Door het grote aantal fouten werd het duel vaak onderbroken en waren de vrije worpen cruciaal. Hoe Leiden in de slotfase ook aandrong het verschil bleef altijd meer dan acht punten. De gasten zaten tevens in grote foutenlast. Smith en McGhee moesten voortijdig met vijf fouten naar de kant. Uitblinker Bauscher schoot zijn ploeg uiteindelijk in veilige haven. De Amerikaan maakte 21 punten voor Flames.