Veendam uitgeschakeld in play-offs

HELMOND - BV Veendam is zondagmiddag uitgeschakeld in de play-offs om een ticket naar de eredivisie. De ploeg van scheidend coach Joop Gall verloor met 1-0 van Helmond Sport. Breekpunt was de 53e minuut toen Marnix Kolder namens Veendam een penalty miste.
Eerste helft

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en hadden allebei binnen vijf minuten al een gele kaart te pakken. De eerste aanvallende actie kwam op naam van Kolder. Hij kreeg de bal hoog aangespeeld in het strafschopgebied, maar kon er niet goed bij. Vlak daarna bracht Cijntje de bal goed voor waarna Jansen vanuit kansrijke positie naast kopte. Zo was Veendam in de beginfase de ploeg die controleerde.
Na een half uur spelen kwam Veendam bijna op voorsprong. Een mislukt schot van Lambooij werd van richting veranderd door Michael Jansen, maar zijn schot ging net naast. In de 40e minuut kregen de gasten opnieuw een grote kans. Een vrije trap van Cruz Vicente werd goed ingekopt door Michael Jansen waarna van Westerop met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel ranselde. Vicente haalde vlak voor rust nog een keer gevaarlijk uit en opnieuw was het Van Westerop die zijn ploeg op de been hield.

Tweede helft

Veendam kreeg in de 54e minuut een strafschop. Anco Jansen werd weggestuurd in het strafschopgebied en werd neergehaald door doelman van Westerop waarop scheidsrechter Wiedemeijer terecht naar de stip wees. Marnix Kolder zette zich achter de bal, maar schoot veel te slap in waardoor van Westerop zijn fout goed kon maken en de bal pakte.
De thuisploeg kwam in de 73e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Höcher gaf vanaf links een afgemeten voorzet die door Veldmate tegen de touwen werd gekopt: 1-0. In de slotfase ging Veendam alles of niets spelen. Een vrije bal van de ingevallen Wessels ging enkele meters over. Andrade miste vlak voor tijd een grote kans voor Helmond Sport. Veendam zette nog aan in de slotfase, maar wist geen kansen meer te creeëren.

Opstellingen

BV Veendam: Peter van der Vlag; Angelo Cijntje, Pavel Cmovs ('75 Milos Malenovic), Sander Rozema ('65 Niek Loohuis), Michael Jansen; Lars Lambooij, Mitch Apau, Haaije Feenstra ('65 René Wessels), Alair Cruz Vicente; Anco Jansen, Marnix Kolder.
Helmond Sport: Robert van Westerop; Sjoerd Winkens, Philipp Haastrup, Guus Joppen, Charles Kazlauskas; Ilja van Leerdam, Daniel Guijo-Velasco, Robbie Haemhouts; Marc Höcher (90+3 Joost Habraken), Bruno Andrade ('90 Youssef Koubali), Mark Veldmate.